Main menu:

Månadens förbönsämne

Vi ber för dem som på något sätt drabbats av Covid 19.

Prenumerera på notiser

Email:

Sök på sidan

Kontakta våra anställda.

Du kan nå pastor Josef Nsumbu på tel 070-313 06 01 eller e-post josef@eskilskyrkan.se
Musiker Stefan Silversten på tel 0732-511 412 eller e-post stefan@eskilskyrkan.se
Ungdomsdiakon AnnaMaria Rose på tel 073-444 53 39 eller e-post annamaria@eskilskyrkan.se

Gilla oss på Facebook

Andra kyrkor i Eskilstuna

Equmeniakyrkan

Övriga länkar

Notisarkiv

Månadsarkiv

Välkomna glada änglar!

S:t Eskilskyrkan har med stor glädje att fått välkomna fem konfirmander som blev kallade ”Jubileumskonfirmander – Glada änglar”, under en högtidsgudstjänst i fullsatt kyrka på Pingstdagen den 15 maj 2016. Under två terminer har undervisningen hållits på söndagarna eftermiddag, med utflykt och besök i andra kyrkor.

På Bodaborg i Karlskoga blev det upptaktshelg. Genom besöket i fyra kristna kyrkor och en moské i Uppsala fick konfirmanderna se hur lika och/eller olika det kan bli även om vi talar om och tror på en och samma Gud. Lägret på Hjortenbergskyrkans sommarhem (utanför Nyköping) blev lyckat med ett så fint väder att konfirmanderna fick göra, utom själva läsningen, massa roliga saker (tillverka masker, paddla, spela fotboll, kort, rubix kub, mm.).

Namn på konfirmanderna är Samuel Eriksson, Magdalena Björk, Johan Torstensson, Noel Stephen Jimmy Lemi och Danait Teamuzghi. Huvudledare var Josef Nsumbu och Adhanom Mosazghi. Som gästföreläsare fick de Maria Skaghammar och en representant från Fonus begravningsbyrå. Fieruz Naomie Samuel, Ellen Eriksson och Nils Lindholm fick ibland vara med som gamla konfirmander. På lägret fick hela familjen Nsumbu hjälpa till och Gun Björk ansvarade för köket. På lördag den 14 maj på eftermiddag döptes Samuel Eriksson och Noel Stephen fick bekräfta sitt dop. På söndag välkomnades hela gruppen som nya medlemmar i församlingen.

Hela församlingen tackar Gud för våra ungdomar, vårt hopp och vår framtid!

Josef Nsumbu

Skriv en kommentar