Vi och klimatet – Grön kyrka, vad är det?

Henric Götefelt från Grön kyrka berättar mer om vad Grön kyrka är och vi får tillfälle att reflektera över hur vi kan förhålla oss till olika klimatutmaningar och vad vi kan göra tillsammans i samhället, som kyrka och som individer. 

Utifrån de fyra kvällarna om Vi och klimatet kan det bli naturligt att bilda studiecirklar för att stötta varandra och komma vidare. Därför kommer studieförbundet Bilda också att delta. De berättar om vad det det finns för studiematerial om hållbarhet.

Vår ambition som kristen kyrka är att lyfta klimatfrågan till någonting mer än tekniska och politiska lösningar. Som kristna ser vi att vi har fått ett förvaltaransvar, som är svårt att leva upp till. Vi tror dock på en god Gud, som inte dömer någon utan kan hjälpa och som vill oss väl. Med denna klimatkväll hoppas vi kunna förmedla hopp genom att se vad vi kan göra enskilt, som grupp och samhälle.

Vill du hellre delta digitalt? Då kan du följa klimatkvällen direkt på S:t Eskilskyrkans youtube-kanal (länk till livesändningen). Om du vill bidra med dina tankar och idéer behöver du vara inloggad på youtube för att kunna skriva i kommentarsfältet.

Denna kväll är en av fyra klimatkvällar. Man kan delta på alla eller välja själv vilka man vill delta i utifrån intresse. Ingen anmälan behövs. Arrangemanget är gratis, men det blir en avgift för fika.

De andra träffarna har följande tema: 

31/8 Klimatets ABC – Vill du få ett grepp om vad klimat är och hur det fungerar då är detta en kväll för dig.

6/9 Hopp eller förtvivlan – Har du funderat på hur man ska tänka? Hålla fast vid hoppet eller acceptera situationen? Denna kväll samtalar vi runt detta.

13/9 Vill du veta mer om Eskilstuna kommuns plan, vad kommunen gör för klimatet och hur du kan vara med och bidra på ett positivt sätt är detta en kväll för dig.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

sep 20 2021

Tid

19:00 - 20:30

Etiketter

Marknadsför,
Också Digitalt
S:t Eskilskyrkan

Platser

S:t Eskilskyrkan

Arrangör

Jonas Rönnebratt
E-post
jonas.ronnebratt@bredband.net