Vi ber för Bibeläventyret.
Vi ber för rosabandet kampanjen som samlar in pengar till förmån för bl.a. cancerforskningen.

Församlingen och GDPR

Rapport från Värmlandstrampen

72D0C93E-C820-48AF-B62D-287C6CDA3BD2@lanDet har nu blivit en liten tradition att så här på hösten ta med scouterna till Värmlandstrampen, en scoutspråning med mångårig tradition.
I fredags hoppade fyra ledare och tolv scouter in i bilarna och styrde kosan mot Karlstad. Efter en liten matpaus utanför Örebro och ett snabbstopp i Karlskoga kom vi så fram till Skårekyrkan. Där blev äventyrarna spontant inbjudna till pågående tonårsträff. Så medan de stannade för att umgås med Skårekyrkans ungdomar så for vi andra till sommarhemmet Solliden, där vi fått tillåtelse att tälta över natten.  Upptäckarna fick upp tältet och kom så småningom till ro. Ledarna och äventyrarna valde att sova på Sommarhemmets altan.

På morgonkvisten blev det blött både på altan och i tält p.g.a kondensen i luften. Efter frukost packade vi ihop och åkte int till Färjestad där spårning var utlagd med utgångspunkt från OK TYR’s klubbstuga, TYRstugan. Temat för årets värmlandstramp var en resa i Sverige, fast i Värmland och gick under namnet sverigetrampen . Tre sträckor, Götaland, Svealand och Norrland skulle vi gå under dagen med totalt tolv kontroller. Det var ca 80 patruller totalt varav 30 talet var vuxenpatruller. Ledarpatrullen förstärktes upp med två ledarkollegor från Sala equmenia. Under trampen fick vi testa våra kunskaper i sjukvård, bibelkunskap, fiske, geografi och många andra spännande utmaningar. Det var dock en ovanligt lång spårning, så när vi gick i mål ca 7 timmar och nästan 2 mil senare så var vi ganska rejält trötta. Ledarpatrullen med namnet ”Det var bättre förr” kom överraskande på tredje plats. Efter prisutdelningen var det dags att sätta sig i bilarna och åka hem igen.
På vägen hem stannade vi traditionsenligt på Pizza Hut i Örebro. När vi så småningom kom hem till Eskilstuna var det troligen ingen som hade svårt att somna.
Eva Rönnebratt
Bilden ovan: Här har ledarna precis eldat av ett snöre genom att ställa ved på högkant och sedan göra en liten eld uppe på precis under snöret.
IMG_6765w
IMG_6743w