Scoutnytt Oktobermånad 2011 för spårare, upptäckare och äventyrarscout

Från och med 5 oktober är vi i kyrkan igen (S:t Eskilskyrkan). Förutom vid studiebesöken för de olika grupperna.

SMU-gudstjänst 9 oktober

Söndag den 9 oktober är det SMU- gudstjänst som vi valt att kalla kalejdoskåp gudstjänst. I kyrkrummet kommer det finnas ryggsäckar med olika innehåll som leder fram till sånger eller en kort betraktelse. Det kommer att vara scoutinvigning och märkesutdelning. Samling kl. 10.15 för upptäckare och äventyrare. Samling kl. 10.30 för spårarscouter. Välkomna!

Onsdag den 26 oktober

Observera att onsdag den 26 oktober är upptäckarscouter och äventyrarscouter på studiebesök. När det står studiebesök på programmet samlas vi kl. 17.45 på angiven plats och slutar 19.30. För de som behöver skjuts från kyrkan meddela ledare innan aktuell scoutkväll. Så vi kan planera bilplatser.

Observera att onsdag den 26 oktober är spårarscouterna i kyrkan och har en scoutkväll som handlar om brand. Se till att ha oömma kläder och skor/kängor.

Scouttidning

Det finns två stycken scouttidningar som t.ex. beskriver om vad som händer och sker i scoutvärlden. Scouten är för dom upp till 13 år och kommer ut med fyra nummer per år. Prenumerationspris är 75 kr per år. Scoutmagasinet är för tonåringar och ledare. Prenumerationspriset är 75 kr per år och då får du sex nummer. Vill du starta prenumeration från januari 2012 meddela Frida Sandberg senast 30 november. Inbetalning sker senast 31 december 2011 på SMU:s plusgiro 13 57 08-6. Skriv som notering tidningens namn + scoutens namn.

Bra hemsidor där du kan hitta information om scouting

www.scout.se (gemensam för alla 5 scoutförbund)
www.equmenia.se (SMU;s riksorganisation)
[intlink id=”smu” type=”page”]SMU-sidorna här på hemsidan[/intlink] (hittar aktuell information om de olika scoutgrupperna i Eskilstuna SMU och scoutnytt för nedladdning)
www.scoutvaror.se (scoutartiklar)
www.nyascouterna.se (information om den process som pågår att skapa en ny gemensam riksorganisation för alla 5 scoutförbund)

Ledarna genom Frida Sandberg Kårchef Eskilstuna SMU:s scoutkår

Din e-postadress kommer inte publiceras.