S:t Eskilskyrkans körer medverkade vid historisk kyrkokonferens

dsc_2367bb_ttSvenska Missionskyrkans kyrkokonferens hade bl a temat Livsnära samtal och man fattade det historiska beslutet att gå vidare i arbetet för ett nytt gemensamt kyrkosamfund. Även Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan sade vid sina årskonferenser ja till den gemensamma avsiktsförklaringen. Med på årets kyrkokonferens fanns också våra körer Corazon och Coola kottar som tillsammans med andra körer framförde Mässa för småfolk .

Så här skriver man på Svenska Missionskyrkans hemsida:

“Barnen centrala i Mässa för småfolk

Mässa för småfolk – en dubbeltydig titel. Men nej, det var inte hober och älvor som avågs i den mässa som avslutade kyrkokonferensens fredagskväll. Däremot alla vi som känner oss små i betydelsen osedda, slitna eller tyngda. Och barn! För barn fanns det gott om trots den sena timman.

Under kyrkokonferensen hålls en barnkonferens, som hade förberett sin medverkan i Mässa för småfolk, med sång och rörelser och annan medverkan.

Själva mässan präglades av tillgängliga och nära texter om utanförskap, om stress och en grå vardag, men också om att söka och finna gud i vardagen. Och att ta vara på det vackra, varma och fina.

Mässan är skriven av Anna Eriksson som hämtat inspiration och underlag från människor i olika åldrar och olika livssituationer.

Sången av församlingskören Corazón, Eskilstuna,  körsångare från Stockholmstrakten och ett antal barn från barnkonferensen, inramades av vacker musik.

Det mynnade ut i en fin och värdig nattvardsstund där barnen i högsta grad fanns med och delade ut bröd vid stationerna runtom i kyrkan.”

Text: Michael Anderson
Foto: Boppe Perhamn / Marcus Lannfjäll

Källa: Svenska Missionskyrkans rapport från kyrkokonferensen

dsc_0083_tdsc_0088_tdsc_2358bbsoft_tdsc_2379bb_tdsc_2367bb_tt1dsc_2388bbsoft_t

Din e-postadress kommer inte publiceras.