Scoutnytt juni/juli/augusti 2009

karhajken-16-17-maj-200Läs senaste Scoutnytt om sommarens läger, nya scoutnamn och programmet inför hösten.

Distrikt/riksläger
Ska ut kursena är SMU:s scouts grundläggande utbildning. Här får man bl.a. lära sig grunderna inom scouting, hur man planerar ett program, planera och genomföra en hajk med handledning och känna hur det är att vara ledare. Man får även reflektera över sitt förhållande till Gud. Du ska ha börjat gymnasiet (dispens kan ges om du börjar 9:an). Utbildningen är i tre delar en grön, gul och blå. För mer information se www.equmenia.se 

Kårinformation
Kårhajken
Nu har vi avslutat årets kårhajk och sovit igen lite sömn. När det helregnade i måndags hade vi tur med vädret på hajken. För att kunna göra en lyckad kårhajk även nästa år behöver vi veta era synpunkter. Vad gjordes bra och vad kan göras bättre. Maila dina synpunkter till Frida Sandberg fsg02001@student.mdh.se

Salve 09
Scouter och tonårsscouter åker mellan den 9-14 augusti på scoutlägret Salve 09. Salve är en medeltida hälsningsfras. Lägret är även i år på Getsjötorp tillsammans med SMU kårer från Östergötland. Getsjötorp ligger mellan Norrköping och Finspång. Välkomna att hälsa på oss under lägret. En informationkväll och packning inför lägret för anmälda scouter och tonårsscouter med målsman fredag 7augusti kl. 18.00- 20.00 i S:t Eskilskyrkan. 

Byte av scoutnamn till hösten 2009 i kåren
Hösten 2009 kommer kåren att använda de nya scoutnamnen som beslutas på riksnivå som förbundsgemensamma enligt nedanstående:
Miniscouter byter namn till spårarscouter
Scout byter namn till upptäckarscouter
Tonårsscouter byter namn till äventyrarscout
1-3 (gymnasiet) byter namn till utmanarscout och efter gymnasiet roverscout.
Ovanstående namn strävar framåt och ska symbolisera en resa som speglar scouternas personliga utveckling. Åldersgrupperna kan ses som viktiga milstolpar i en inre och yttre färd som kan påbörjas vid olika tidpunkter. Samtidigt bygger de vidare på scouternas kärna och tradition.

Nya scoutprogrammet
I september 2009 lanseras det nya gemensamma scoutprogrammet för samtliga 5 scoutförbund. Med filosofin roligt att vara scout och lätt att vara ledare. Men hur når vi dit? Du kan fortfarande påverka – gå in på www.scout.se/program

Datum inför höstterminen
Boka redan nu in följande datum:
5/9 tillsammans dag på Fristadstorget. Mer information kommer ht. 09.
2/10- 3/10. Tassenatta på Ansgarsgården. Traditionell kvälls spårning för scouter i Sörmland och norra delen av Stockholm. Mer information kommer. Från årskurs 4 och uppåt.
Målsättningen är ytligare en hajk dock inte innan tassenatta.

Vi ledare tackar för en härlig termin. Tack till er som gjort punktinsatser och ledare som ställt upp regelbundet. Utan er insats skulle inte kåren fungera.

Höstterminen för äventyrarscout börjar måndag den 31/8 (v.36) kl. 18.00- 20.00 (observera tiden). Plats S:t Eskilskyrkan.

Trevlig sommar önskar Frida Sandberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.