Scoutnytt Oktober 2008

[singlepic=286,160,120,,left]Nu har hösten kommit och när du får detta Scoutnytt i handen är vi på väg till årets Tassenatta. En kvälls- och nattspårning i de sörmländska skogarna mellan Flen och Malmköping i närheten av Yxtaholm. Vi är tre ledare och nio scouter/tonårsscouter som åker till Ansgarsgården för årets upplaga av Tassenatta. Nästa år är det Eskilstuna tillsammans med Malmköping som tar över stafettpinnen att arrangera.

SMU-gudtjänst
SMU-gudstjänst 12 oktober 2008 kl. 11.00. Scouterna samlas kl. 10.30 i församlingsvåningen. Klädsel; scoutskjorta och halsduk. På gudstjänsten kommer SMU:s samtliga grupper att medverka och för scouterna är det märkesutdelning. Välkomna till S:t Eskilskyrkan och SMU-gudstjänsten.

Scoutprogram för oktober
2008 6/10 Inga scouter. Ni är lediga.
Observera också att veckan efter SMU gudstjänsten är det inga scouter måndag den 13/10 utan torsdag den 16/10 kl. 18.00. Denna kväll slutar vi mellan 19.30-19.45.
Det är viktigt att ni den 16/10 är ute i god tid för att scoutkvällen ska kunna börja 18.00. Ta med ficklampa, penna och papper. 16/10 får inga personliga knivar tas med till Skölbytorp!

Föräldrarkväll 1 december
Scoutkvällen 1/12 är vi i kyrkan och samtidigt som scouterna har samarbete på programmet är ni föräldrar välkomna på föräldrarkväll för information (bl .a. Ska Ut, läger) och samtal tillsammans med ledare. Välkomna!

Equmenia
Equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden Metodistkyrkans Ungdomsförbund (MKU), Svenska Baptisternas Ungdomsförbund (SBUF) och Svenska Missionskyrkans Ungdom (SMU). Equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. Equmenias högsta beslutande organ är Riksstämman som går av stapeln varje år. Där tar medlemmarna beslut om verksamhet, budget och val av styrelse. Från den 1/9 har SMU:s hemsida www.smu.se försvunnit och ersatts med www.equmenia.se – för rikstäckande scoutinformation. Gå gärna in på den nya hemsidan och ta del av informationen. På dessa sidor kan du läsa scoutnyheter och bli inspirerad! Det finns en hel del att läsa nu och det fylls på hela tiden. God scouting! Var redo! Alltid Redo!

Scoutlokalen
I kyrkan nedre plan på i kyrkan står det en bokhylla med scouttidningar och aktuell information om vad som distrikt och riksnivå. Det går bra att låna hem scouttidningar för att läsa. I scouttidningen kan man b.la. läsa om scoutlägret Adventure.