Scoutnytt Mars 2008

[singlepic=113,160,120,,left]

Scoutnytt vänder sig föräldrar och scouter i S:t Eskilskyrkans SMU. Denna gång handlar det bl a om Scoutbibeln, SMU:s gudstjänst och kommande läger.

Scoutbibeln

Är utgiven av Svenska Scoutrådet och kom sommaren 2007 i samband med scoutlägret Jiingijamborii. Syftet med Scoutbibeln är att väcka intresse för tro och andlighet genom att visa vad kristen tro står för. I scouterna får man vara med oavsett vilken tro man har. Förhoppningen är att scoutbibeln ska vara ett av många verktyg för att scouterna och ledarna bättre ska kunna förstå och respekteras andras tro. Kostnad: 49 kr.
Meddela ledare senast 31/3 om du är intresserad av att köpa Scoutbibeln.

SMU:s gudstjänst 9 mars

Samtliga scouter skall ha märken som delas ut på scoutinvigningen i samband med SMU gudstjänsten. Scouterna har b.la. hand om fanvakten m.m. Hela familjen är välkomna till SMU: gudstjänsten som börjar 11.00. Scouterna samlas 10.30 nere i församlingssalen. Välkommen till S:t Eskilskyrkan.

ScoutOS

Den 10/3 är det Upptäck scoutOS på programmet. Du kan kanske klura ut vad just denna program punkten kan innebära. Låter ringarna för OS bli starten på scoutkvällen med ett intensivt kvällsprogram för att hinna med allt. Vi reser till en ny kultur, nytt land och mot ett nytt OS. Samtliga scouter skall ha oömma kläder med möjlighet för inne och uteaktiviteter oavsett väder. Obligatoriskt att medtaga; ficklampa, reflex, regnkläder Vb. , vattenflaska (personlig), scoutskjorta, halsduk, sölja.

24/3 Påsklov

Ingen scoutkväll. Glad påsk.

Scoutläger 2008

Angående scoutlägret Adventure 08 lämna snarast möjligt in intresseanmälan, definitiv anmälan blir när anmälningsavgiften för lägret betalas in till SMU:s konto i kyrkan (maj-månad 2008).

Läger för scouter från årskurs 4 blir den 14/6 – 19/6 på Getsjötorp.