Kyrka och skola

I S:t Eskilskyrkan tar vi ofta emot besök ifrån stans skolor – allt från enstaka elever till hela klasser. Vi berättar bl.a. om församlingens historia, verksamhet och kyrkorummets funktion. Vi berättar om den kristna trons grunder liksom det som skiljer och förenar oss med andra kyrkor och församlingar. Inom Skolkyrkan samarbetar S:t Eskilskyrkan med andra församlingar i Eskilstuna.

Kontakta pastor Josef Nsumbu mobil 070-313 06 01 för besök eller lektionsmedverkan.

Skolkyrkan i Eskilstuna

Sara Wiklöf, Pingstkyrkan i Ärla, fungerar som elevcoach och ingår i arbetslag på  högstadiet

Bengt-Göran (BG) Backman,

Mobil: 076-024 57 39

finns som skolpastor på gymnasieskolor och KomVux och erbjuder föreläsning, lektionsmedverkan, studiebesök i någon kyrka, temadag, liksom samtal och stöd till kristna skolgrupper m.m. Ämnen som efterfrågas och tas upp ofta finns på Skolkyrkans hemsid:.

skolkyrkan.net

Skolkyrkan bedrivet även Bibeläventyret som är ett pedagogiskt verktyg för att berätta om Bibeln för elever på mellanstadiet.

För mer information eller kontakt med ansvarig:
Annika Nilsson Bibeläventyret
Mobil: 076-89 00 202
E-post:  annika.nilsson@pingsteskilstuna.se

Eskilstuna församling finns också med i Skolkyrkans arbete och erbjuder liknande besök, samtal och kyrkvandring, och där finns som präst Magnus Ludvigsson