Vi ber för Sveriges framtid.

Ny rapport från Japan

IMG_0570kNu börjar Världsscoutjamboreen i Japan gå mott sitt slut och församlingen har fått en ny hälsning från AnSo Nydén som tillsammans med Johan och Carin Torstensson och 33 000 andra scouter är på WSJ 2015. Så här skriver AnSo:

Hej igen!

Att vara hemifrån i drygt tre veckor är lång tid, som ändå gått så fort. Intensivt, roligt och väldigt annorlunda. Vi har liknat hela Jamboreen med vattenfestivalen förr i Stockholm. Japanerna gick all-in. Många aktiviteter för dagsbesökare som inte har något med traditionell scouting att göra.

Två veckor läger sliter, dessutom på en baseballplan med grus allt är dammigt. Blåsor under mina fötter har begränsat lite men upplevelsen är fantastiskt.  Så glad att jag fullföljde min  dröm, kände efter Jamboreen i Rinkaby, Skåne för fyra år sen att till Japan vill jag.  Nu är det en heldag i Kyoto och flygresan hem kvar. En härlig resepatrull, sex scouter som aldrig träffats förut, vi har haft en god stämning. På scouters vis hjälpt varandra.

Nu längtar jag efter Bosse obeskrivligt mycket, sill och potatis med en rejäl knäckemacka. Lovar att i höst visa bilder och berätta mer i kyrkan.

Med tre fingrar// AnSo Nyden