Vi ber för Sveriges framtid.
Vi ber för en vit jul.

Hälsning från Japan

IMG_1105.JPG

Församlingen har fått en hälsning från AnSo Nydén som tillsammans med Johan och Carin Torstensson och 33 000 andra scouter är på WSJ 2015 –
Världsscoutjamboreen 2015 i Japan. De är totalt 1 900 scouter från Sverige.

Hej församlingen!
Tack för alla glada tillrop och förböner inför mitt Japanäventyr.
Efter en veckas rundresa är jag nu på lägret. Storslagen invigning igår, påminner om OS med alla flaggor.
Har rest tillsammans med fem scouter från olika delar av Sverige. Vi hade planerat och bokat våra övernattningar innan, blandat vandrarhem, hotell och camping. Ett positiv och glatt gäng som förflyttat oss med tåg och buss.
Vi campade två nätter i japanska alperna, där var det lagom svensk sommar, vacker natur. Här på lägret är mycket varmare, igår var det 32 grader på dagen och 26 i natt.
Mitt IST-jobb är ”safety patrulling patrull”. Vi är sex personer som går runt i par och ser att allt är som det ska på lägret. Sextimmars pass i skift dygnet runt. Jobb två dagar, ledig en dag. Kommer att patrullera alla delar av lägret som är jättestort. Vi är 33 000 scouter från 150 länder varav ca 1900 från Sverige, tredje största kontingent. Vill du veta mer sök på wsj2015. Finns både japansk/engelsk hemsida och en del på scouternas hemsida.
Idag är min första lediga dag. Ska se mig omkring och leta upp Johan och Carin Torstensson. Äta glass och hitta wi-fi.

Med tre fingrar och en stor kram/ AnSo Nyden

IMG_1333.JPG