Vi ber för höststarten av våra verksamheter.

Kontakta vår pastor

Välkommen till debatt i S:t Eskilskyrkan inför riksdagsvalet

EmilJensen_Inför höstens val går debatten redan hög kring frågor om skatter, skola, vård och omsorg. Men vilken plats får de internationella frågorna? Välkommen till S:t Eskilskyrkan torsdagen den 10 april kl 18.30. med medverkan bl a av trubaduren/stå-upparen/poeten Emil Jensen (bilden). Arr: DIAKONIA
För att lyfta de globala utmaningarna har Diakonia initierat kampanjen ”Du har världens röst”. Svenska och europeiska beslut har stor inverkan på världens fattiga men de har omvänt inte någon möjlighet att påverka demokratiska processer i Sverige eller Europa. Därför gäller det att påminna våra politiker om deras ansvar för hållbar utveckling och rättvisa.

Tillsammans med lokala församlingar och studieförbundet Bilda genomför Diakonia politikerutfrågningar på ett tiotal platser runt om i Sverige under 2014. Eskilstuna är en av dessa platser. Debatten i S:t Eskilskyrkan genomförs den 10 april kl 18.30.

Diakonia bjuder in riksdagsledamöter och ställer frågor om bistånd, skatteflykt, exportkrediter och klimat.
Debatten leds av antingen generalsekreterare Bo Forsberg eller policyansvarige Magnus Walan. Trubaduren/stå-upparen/poeten Emil Jensen medverkar i kvällen. Till debatten har vi inbjudit politiker verksamma i Eskilstuna.