Vi ber för ungdomssituationen i Eskilstuna.

Vi ber om en God Jul för alla.

Dialog S:t Eskil – ”Bortom bekvämligheten”

Linda alexanderssonPå lördag – 19 oktober kl.15.00 –  möts vi till ett nytt tillfälle i serien Dialog S:t Eskil. Temat är ”Bortom bekvämligheten – vardagstro som gör skillnad”. Medverkande är Linda Alexandersson, pastor i Arvika, som skrivit en bok md samma tema.

Utgångspunkten för Linda Alexanderssons bok är tiden som utbytesstudent vid ett teologiskt seninarium i Fillippinerna . Frågorna hopade sig om hur hon skulle förstå det hon var med om i mötet med människors utsatthet – tiggande barn, gerillasoldater och slumområden. Hur skulle hon någonsin kunna berätta om detta, väl hemkommen till Sverige? Vad hade hennes tro med detta att göra?

Linda Alexandersson inleder ett samtal om vardagstro, som när den får påverka både små och stora val, kan förändra oss själva och hela världen. Med avstamp i Bibeln vill Linda Alexandersson inspirera oss att leva et liv där vi delar med oss – av tron, pengar, tid, glädje och sorg – och bidrar till att både vi själva och våra medmänniskor blir mer hela. Allt som krävs är att vi orkar ta ett litret steg bortom bekvämligheten.

I samband med samtalet serveras Afternoon trea. Samlingen avslutas kl.17.00.’

Dialog S:t Eskil sker som ett samarbete med Eskilstuna församling och studieförbundet BILDA.