Vi ber för Sveriges framtid.
Vi ber för en vit jul.

Scoutnytt Augusti 2012

Nu börjar en ny scouttermin närma sig och några av oss har nyligen kommit hem scoutlägret S.O.S. 2012 på Getsjötorp. Det var fem dagar med sol, bad, spårning och projekt.

Höstens scouttermin startar onsdag den 29 augusti kl. 18.00-19.15 i kyrkan (S:t Eskilskyrkan) för spårare (årskurs 1-3), upptäckare (årskurs 4-5), äventyrarscout (årskurs 6-9). Nya som gamla scouter är välkomna.

På våra scoutsamlingar gör vi olika saker. Vi leker, lär oss ett och annat som kan vara praktiskt och nyttigt och trivs tillsammans. När vi talar om att lära så avser vi inte att kunna rabbla olika saker utantill. Istället tror vi på upplevelsen – att lära genom att göra själv. Under september månad är vi på vårt scouttorp Skölbytorp. Vi börjar scoutkvällen 18.00 i Skölbytorp och scouter som behöver skjuts meddela ansvarig ledare i din scoutgrupp för närmare information.

Du kan på olika sätt hitta information om vad som händer och sker i församling, SMU och scoutkåren via;
– Facesbook Eskilstuna SMU och S:t Eskilskyrkan
– eskilskyrkan.se/smu/ och välj aktuell scoutgrupp på höger sida.
Scoutnytt.. Scoutnytt är ett nyhetsblad från scoutledarna i S:t Eskilskyrkan. Där kan du som scout och förälder läsa vad som är på gång, kommande läger, utrustningstips och mycket annat.

Boka redan nu in lördag den 6 oktober Tassenatta eftermiddag/kvällsspårning i Eskilstuna med omnejd. Mer information kommer. Här har du som förälder möjlighet att stötta kåren genom att ställa upp som funktionär. Är Du intresserad skicka e-post till scout@eskilskyrkan.se

Har du frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig;
Spårarscout: Carin Torstensson tel. 016- 42 43 70
Upptäckarscout; Frida Sandberg mob. 070- 446 80 97