Vi ber för höststarten av våra verksamheter.

Kontakta vår pastor

Klassisk vårhajk på Skölbytorp med spårarscouterna

Lördagen den 12 maj var spårarna på sin årliga vårhajk på Skölbytorp. Det var femton scouter och ledare som deltog. Hajkens stora projekt denna gång var att göra en egen ugn, som skulle användas för att tillaga middagen i. Scouterna grävde en grop som fylldes med stenar i botten och på sidorna. Sedan eldade vi så att stenarna blev varma. Det behövdes mycket ved och scouterna fick därmed träna sina färdigheter både i att hugga ved och att elda, vilket var populärt. Därefter la vi ner maten och täckte över ugnen. Vi kom upp i 280 grader inne i ugnen. Till middag blev det falukorv i ugn och till efterrätt äppelpaj med vaniljsås, riktigt gott. Vi övernattade allihop i scouternas största tält. På söndagen åkte vi hem efter frukosten, lite tröttare än vanligt, men fyllda av härliga scoutupplevelser.
/Frida Sandberg