Main menu:

Månadens förbönsämne

Vi ber för förberedelserna och genomförandet av ”Ung-Gudstjänst”.

Prenumerera på notiser

Email:

Sök på sidan

Kontakta våra anställda.

Du kan nå pastor Josef Nsumbu på tel 070-313 06 01 eller e-post josef@eskilskyrkan.se
Musiker Stefan Silversten på tel 0732-511 412 eller e-post stefan@eskilskyrkan.se
Ungdomsdiakon AnnaMaria Rose på tel 073-444 53 39 eller e-post annamaria@eskilskyrkan.se

Gilla oss på Facebook

Andra kyrkor i Eskilstuna

Equmeniakyrkan

Övriga länkar

Notisarkiv

Månadsarkiv

Hemma efter scoutlägret S.O.S. 2012

Den 11 augusti åkte 26 stycken scouter och ledare från Eskilstuna SMU;s scoutkåren till Getsjötorp för att uppleva scoutlägret S.O.S.. 2012 som avslutades 15 augusti. Eskilstuna SMU deltog delade kök med Torshälla SSF. Det blev bra gemenskap trots att vi scouter är i olika åldrar, allt från den yngsta spåraren på 7 år till vi äventyrarscouter på 13-14 år. Följande kårer deltog på lägret; Åby SMU, Vidablick SMU, Tystberga SMU, Nyköping SMU, Vingåker SMU, Tystberga SMU, Nyköping SMU, Malmköpings SMU, Eskilstuna SMU, Torshälla SSF, Hovsta SSF, Upplands- Väsby SMU, Kungsör baptist.
Andakterna, samtalen och morgondramat utgick från Mästarnas Mästare. På morgonsamlingarna fick scouterna att möta några personer som inte blev uttagna till OS. Dessa personer får vara med om olika saker som hjälper dem att inse att alla är vinnare i Jesus lag. Där samtalen handlade om; alla likas värde, mästarens mästare och varför är jag troende eller inte troende.  Läs Eriks rapport nedan från laägret.
/Frida

Rapport från S.O.S 2012 (Scouternas OS) vid Getsjötorp i Östergötland 11-15 augusti

Getsjötorp är en jättefin lägergård. Jag hade läst om den på nätet innan vi åkte dit. Bara en sådan saj som åtta (8) vattentoaletter = rena lyxen på ett scoutläger!! Men det var mycket annat som var bra på Getsjötorp, stora klippta gräsytor, en fin badsjö och en stor lada att vara i. Sedan ligger gården så bra för sig själv utan närhet till affärer och sommarstugor.

När vi kom på lördagen slog vi upp våra tält. Vi var bara två äventyrarkillar från Eskilskyrkan så vi bodde ihop med killarna från patrullen Team Älg från Malmköping. Äventyrartjejerna fick ett eget tält och det tror jag de tyckte var skönt.

När vi sedan skulle bygga vårt kårkök valde vi kanske inte den smartaste platsen. Vi hamnade av någon anledning längst ner i en sluttning, ja t.o.m. i en liten sänka. Men men, man lär sig av sina misstag… Efter några dagar hade den fina gräsytan under vårt kök förvandlats till kladdig lera.

Vi kan knappast skylla på att det regnade för det var faktiskt kanonfint väder. En liten spårarscout sa – Det är nog lerigt för att vi spiller så mycket…
Nej, det var inte spårarnas fel utan troligen var det så mycket fukt i marken från början så det räckte med att vi trampade runt för att förvandla allt till lera. Så jag har verkligen lärt mig att tänka på var man ska bygga lägerkök eller slår upp ett tält nästa gång…

Varje morgon hade vi flagghissning och pratade runt något drama med ett budskap. T. ex att det inte så viktigt att vara bäst, att man inte måste vinna utan att man ändå duger. På förmiddagarna träffade vi äventyrare lägrets kaplaner. Vi pratade om Mästarnas mästare alltså Jesus och vad han gör.

En dag hade vi hantverksprojekt där man kunde välja på batik eller luffarslöjd. Det fanns också tid att bada och paddla kanot.

På måndagkvällen hade vi äventyrare nattspårning. Det var kontroller med samarbetsövningar, kanotpaddling i mörkret, blåsrörsskytte och mycket annat. Det kanske inte gick lysande för oss i patrullen Ekorren men vad gör det. Vi hade roligt och kröp inte i in i våra sovsäckar förrän 02.30.

Varje kväll hade vi lägerbål vid sjön. Vi hade många roliga lekar och tävlingar, vi lärde oss nya sånger och rop men det bästa av allt var den härliga stämningen.
Nu återstår bara att sy på det fina lägermärket med OS-fackla.

Jag vill tacka vår kårchef Frida för allt arbete hon lagt ner för att göra lägret möjligt, men också alla andra ledare som var med på lägret.
Erik Äventyrarscout

Skriv en kommentar