Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Gudstjänst runt kaffeborden om jordens undergång.

På söndag – 25 november, Domsöndagen – möts vi till gudstjänst runt kaffeborden kl.11.00. I gudstjänsten medverkar pastor Åke Jonsson från Stockholm. Predikan och samtalet kommer att beröra de tankarna om att tiden här och nu går mot sitt slut. I kyrkans tradition handlar Domsöndagen om hur Jesus Kristus kommer åter in i vår värld. Vi läser om hur Gud ska skapa ”en ny himmel och en ny jord där rättfärdighet bor”.

Redan har den gamla kalendern från mayaindianernas tid skapat uppmärksamhet då en del tolkar den som att jorden ska gå under den 21 december i år. Också klimatforskarna varnar för att vi ”sågar på den gren” vi sitter på. Gör vi inget radikalt kollapsar jorden.  Hur ska vi tänka kring tankarna om jordens undergång? På vilket sätt påverkar oss trons tilltal om att Jesus en dag ska komma åter in i vår värld?

Åke Jonsson har tidigare jobbat meed undervisningsfrågor i Svenska Misionskyrkan, varit pastor i Järfälla och Vällingby liksom lärare på Teologiska Högskolan i Stockholm.

Välkommen till en spännande gudstjänst och ett angeläget samtal!