Vi ber för dem som på något sätt drabbats av Covid -19.

Vi ber för en positiv förändring kring det rådande läget.

Vi ber för alla barn och ungdomar som nu går på sommarlov.

Scoutnytt September månad 2011 för spårar-, upptäckar-, äventyrar- och utmanarscout

Nu börjar sommarlovets slutspurt innan skolstarten och en ny scouttermin börjar. Igår avslutade vi Home Hospitality där vi fick tillsammans med våra 20 isländska gäster vara med på massor av aktiviteter, bad, möten och samtal.

Höstterminen startar för spårar (årskurs 1-3), upptäckar- (årskurs 4-6) och äventyrarscouter (årskurs 7-9) onsdag den 31 augusti kl. 18.00-19.15 i S:t Eskilskyrkan. Nya som gamla scouter är välkomna till en ny spännande scouttermin.
Påminnelse: Glöm inte att sista anmälan till Wild Scouts in the  Zoo är onsdag den 24 augusti!! Det onsdagen innan vi har hunnit börjat scoutterminen. Anmälan till Frida Sandberg e-post; scout@eskilskyrkan.se eller mob. 070- 446 80 97. Bekräftelse på anmälan skickas inom 2-3 dagar. Får ni inte bekräftelse dubbelkolla att anmälan kommit fram. Glöm inte att uppge ev. specialkost vid anmälan.

Kostnad för deltagande på Wild Scouts in the Zoo: 250 kr per deltagare och i denna summa ingår inträde till parken, zoo-lärare, material kostnader, märken, lunch m.m. Inbetalning till Eskilstuna SMU:s plusgiro 13 57 08-6 senast 30 augusti. Skriv scoutens namn+ parken zoo. Glöm inte att uppge ev. specialkost vid anmälan. Kontakta din ledare om du behöver ekonomisk hjälp.

För att få en bra spårning behövs funktionärer under dagen och där har du som förälder en möjlighet att göra en insats för scoutkåren. Det finns olika funktionärsuppgifter; bemanna kontroller, vara vid märkestillverkning, start och mål m.m. Det krävs inga scoutkunskaper och du får instruktion på plats. Kostnad 75 kr per funktionär. I denna summa ingår inträde till parken samt lunch. Anmälan till Frida Sandberg senast 24 augusti. Glöm inte att uppge ev. specialkost. Inbetalning på Eskilstuna SMU:s plusgiro 13 57 08-6 senast 30 augusti. Skriv ditt namn+ funktion+Parken Zoo.

Har du under sommaren ändrat kontaktuppgifter be scoutledaren i din scoutgrupp om en ny ICE-lapp att fylla i. ICE-lappen använder vi oss av v.b. om det skulle hända något och vi ledare behöver komma i kontakt med målsman.

Vi ses vid höststarten.

Mvh Ledarna g.m. Frida Sandberg kårchef Eskilstuna SMU:s scoutkår
Bilden: Den nya amurleoparden Takara på Parken Zoo.