Vi ber för Bibeläventyret.
Vi ber för rosabandet kampanjen som samlar in pengar till förmån för bl.a. cancerforskningen.

Församlingen och GDPR

Scoutnytt Maj 2011 för Spårar-, Upptäckar-, Äventyrar- och Utmanarscout

Nu har våren kommit och sommaren närmar sig med stormsteg. Lägerfolder och anmälningsblankett till PAX 2011 har kommit till dig via e-post eller i samband en scoutkväll (finns också i slutet på detta brev). För att delta på scoutlägret PAX ska man varit med på en hajk och sovit en natt hemifrån.

Kårhajk 21-22 maj

Helgen 21-22 maj är det dag för årets kårhajk som riktar sig till samtliga scoutgrupper spårar, upptäckar, äventyrar och utmanarscouter. Vi kommer att sova i tält/vindskydd och laga mat över öppen eld. Vi avslutar lördagskvällen med ett lägerbål.  Hajken är i vårt scouttorp Skölbytorp. Inga former av nötter får förekomma på hajken p.g.a. scouter och ledare som är nötallergiker.

Kostnad: 75 kr som betalas kontant på plats 21 maj. Se gärna till att ha jämna pengar.

Anmälan: Anmälan senast onsdag 18 maj till ledare i aktuell scoutgrupp eller via e-post till scout@eskilskyrkan.se. Glöm inte att uppge ev. specialkost eller födoämnes allergier.

Samling: Vi samlas 21 maj kl. 13.00 i Skölbytorp. Scouterna ska ha ätit ordentlig lunch hemma innan hajken. Om scouten behöver skjuts från kyrkan till skölbytorp måste detta meddelas i samband med anmälan för att vi ska kunna planera bilplatser.

Avslutning: Vi avslutar hajken 22 maj kl. 9.30 i Skölbytorp. Föräldrar får gärna vara med under dagen 21 maj och för de som önskar finns möjlighet att sova över i ett föräldrartält. Anmälan på samma sätt som för scouterna.

Individuell packning: Myggmedel (bra att ha, brukar finnas mygg vid torpet), sovsäck (extra påslakan i sovsäcken gör att den klarar lägre temperatur), liggunderlag (luftmadrass isolerar inte från markkylan), sovkläder t.ex. träningsoverall, mössa och vantar, extra tröja, extra byxa, 2 par strumpor, underkläder, regnkläder, stövlar, jogging skor, dryckeskåsa och matkåsa (mugg och djup tallrik för maten, inte papptallrik), bestick. Det är bra om kläder och matsakerna är märkta.

Om du saknar stövlar, sovsäck eller liggunderlagg finns detta att låna i kyrkan. Meddela i samband med anmälan. Dryckeskåsa, matkåsa m.m. kan beställas via kåren. Vill du beställa till hajken måste din beställning vara inne till kåren senast onsdag 11 maj till ansvarig ledare i kåren eller e-post scout@eskilskyrkan.se. Ange scoutens namn + vad du beställer+ antal. Inbetalning sker enklast direkt till Eskilstuna SMU;s plusgiro 13 57 08 -6. Uppge scoutens namn + vad du handlat.

Under hajken kan du komma i kontakt med följande ledare;
Jonas Rönnebratt mob. 070-558 51 27
Carin Torstensson mob. 070-244 35 33
Frida Sandberg mob. 070-446 80 97

Onsdag 25 maj

Onsdag den 25 maj avslutar vi vårterminen för spårar- och upptäckarscouter med ett Lägerbål i Skölbytorp. Denna kväll är föräldrar och syskon välkomna att delta på lägerbålet och scoutkvällen. Välkomna.

Informationen om följande kommer i juni/juli månadsscoutnytt;

• Information om Home Hospitality 7-10 augusti. Vi kommer att vara värdkår för 20st Isländska scouter i åldrarna 13-15år och ledare. Dessa aktiviteter riktar sig till hela kåren.
  • Information om Wild Scouts in the Zoo som är en scoutspårning för spårar, upptäckar, äventyrar scouter lördag 10 September. Spårningen sker inne i Parken Zoo i Eskilstuna.

Information om höstterminen och de olika scoutgrupperna kommer under augustimånad. För att se uppdatering av vad som händer och sker i kåren se http://eskilskyrkan.se/smu/. Där kan du se din specifika scoutgrupp med bl.a. terminsprogram, länk till hajk och lägerpackning, scoutnytt för varje månad och scoutbilder från kårens olika scoutaktiviteter.

/Frida Sandberg kårchef Eskilstuna SMU:s scoutkår

Mer information: