Vi ber för en hållbar värld.

Kontakta vår pastor

Scoutnytt Januari/februari 2011 för Spårar- och Upptäckarscout

karhajken-16-17-maj-178.jpgScoutnytt kommer 2011 att fortsätta. Det är ett informationsblad som riktar sig till scouter och föräldrar i de olika scoutgrupperna. Scoutnytt är ett informationsblad till föräldrar och scouter i de olika scoutgrupperna med aktuell information.  Scoutnytt delas ut i slutet av varje månad och finns även att hämta som notis på kyrkans hemsida www.eskilskyrkan.se. Scoutprogrammet och ev. ändringar görs på kyrkans hemsida www.eskilskyrkan.se under SMU och scoutgruppen för ditt barn.

Vi startar vårterminen för Spårar- och Upptäckarscouterna onsdag den 26 januari 2011  kl. 18.00-19.15 i S:t Eskilskyrkan. Välkomna nya som gamla Scouter till en ny spännande termin och nya äventyr.

Ny priser på scoutvaror från 1 januari 2011

I scout har vi scoutskjorta/scout T-shirt och halsduk på oss vilket visar att vi är scouter. År 2007 kom den nya scoutskjorta som är gemensam för Sveriges 5 scoutförbund. Varje förbund har kvar sin trekantiga halsduk som kännetecknar vilket scoutförbund du tillhör. Vi har tyvärr inte råd att skänka scouterna varsin skjorta o.s.v. Från 1 januari 2011 gäller följande priser; scoutskjorta långärm; 250 kr, scout t-shirt; 140 kr, halsduk + sölja; 70 kr, sölja; 30 kr, halsduk; 40 kr, fickfakta; 20kr, scoutbibeln; 50 kr, Märke; 10kr. Betalning sker enklast via SMU; s plusgiro 13 57 08-6, glöm inte att skriva scoutens namn samt vad in köpet gäller t.ex. scoutskjorta. Scoutskjorta kan man köpa från årskurs 4 och scout t-shirt från årskurs 1. Vid frågor eller funderingar kontakta ansvarig ledare i din scoutgrupp.

Det finns scoutalmanackor att köpa för 2011. Kostnad 100kr/st. 80 kr går till scoutarbetet i Sverige och 20 kr går till insamlingen och de Äventyrar-/Utmanarscouter som skall med på Världsjamboreen i Skåne 2011. Om du är intresserad att köpa en scoutalmanacka kontakta ledare i din scoutgrupp.

Övrig information

• Wild Scouts in the Zoo lördag den 10 September 2011. Mer information kommer under våren 2011. Plats; Parken Zoo i Eskilstuna.
  • Scoutläger för upptäckarscouterna 18-22 juni på Brittnässudden utanför Sparreholm/Flen tillsammans med SMU-kårerna i Sörmland m.fl. Spårarscouter deltar prel. från 19-22 juni på samma lägerplats. Se scoutprogrammet som delas ut vid första scoutträffen. Närmare information kommer under våren.

Vid adressändirng eller ändring av telefonnummer. Meddela detta till ansvarig ledare alt. på scout@eskilskyrkan.se

Ledarna genom Frida Sandberg