Vi ber för de som har drabbats av CoVid-19.
Vi ber för en positiv förändring kring det rådande läget.
Vi ber för höstterminen.

Scoutnytt April 2011 för spårar-, upptäckar-, äventyrar- och utmanarscouter

Nu kan man börja se att våren närmar sig. Snön smälter bort och snart hörs fågelsång. Från den 13 april börjar vårens scoutverksamhet för spårar- och upptäckarscouter  i Skölbytorp.

Vi börjar på plats i Skölbytorp 18.00 och slutar i Skölbytorp kl. 19.15. Meddela ledare i din scoutgrupp i god tid innan om du behöver skjuts (avfärd 17.45, åter 19.30)! Samåk gärna. Klädsel efter väder och gummistövlar de första gångerna rekommenderas (finns att låna i kyrkan om man saknar).

Vägbeskrivning: Åk vägen mellan Flacksta och Borsökna. Mitt uppe på åsen finns en stor skylt ”Skiren – Kvicken Naturreservat” och en mindre skylt ”Skölbytorp 1″. Tag av där, nerför åsen, över gärdena. Tag höger vid de första husen vid skylten ”Skölbytorp”. Vi ser gärna att de som har möjlighet åker direkt ut till Skölbytorp och samåk gärna.

Scoutlägret PAX ändringar på priser

Vi ber om ursäkt med vi var lite snabba med att gå ut med lägerpriser för scoutlägret PAX. De kostnader som gäller är spårarscout deltar 19-22 juni kostnad 500 kr, upptäckarscout, äventyrar och utmanarscouter deltar 18-22 juni kostnad 600 kr. Anmälningsavgiften återbetalas inte om man hoppar av efter anmälan 31 maj 2011.

Anmälan senast 25 maj till ansvarig ledare i scoutgruppen och sista inbetalningsdag  27 maj till SMU:s plusgiro 13 57 08-6 som är bekräftelse på anmälan. Glöm inte att skriva notering scoutens namn + PAX 2011. Så vi vet att just du betalat in! Folder med anmälningslapp och mer information kommer i slutet av april månad. Scoutlägret är på Brittmässudden som ligger utanför Sparreholm/Flen och är ett samarbete bl. a. mellan Sörmlands SMU-kårer.

Arbetsdag Skölbytorp lördag den 16 april  kl. 10.00-15.00

Scoutkåren och SMU har Skölbytorp som kåren använder både på våren och hösten för scoutkvällar och hajker. Det ligger 7 km utanför stan. Men ger en närhet till naturen och ligger inte långt från naturreservatet Skiren-Kvicken. För att vi skall kunna använda torpet har vi en gång per år en arbetsdag för att klippa häcken, kratta löv, städa i ena huset m.m. Målsättningen är också att slutföra det sista som är kvar på vindskyddet.

Hela familjen är hjärtligt välkommen till denna arbetsdag 16 april kl. 10.00-15.00 och ger dig en möjlighet att göra en insats i kåren och SMU. Det går även bra att vara med en del av dagen. Medtag egen lunch (eldningsmöjlighet finns) och SMU bjuder på fika. Om du har krattor, häcksaxar och andra trädgårdsredskap ta gärna med. Vid frågor eller funderingar kontakta ledare i din scoutgrupp eller scout@eskilskyrkan.se

Du har möjlighet att besöka Världsscoutjamboreen i sommar

I sommar arrangeras Världsscoutjamboreen på Rinkabyfältet utanför Kristianstad med 38 000st scouter från 150 länder. Från Sverige deltar ung. 4000 scouter. Om du har vägarna förbi Skåne och Kristianstad i sommar. Ta chansen att besöka Världsscoutjamboreen. Man löser en endagsbiljett på plats: 150 kr/vuxen, 75 kr/barn 7-17 år, gratis 0-6 år. Det är öppet för besökare den 28/7- 6/8, förutom 4/8 kl. 09.00- 16.00. OBS! Inga husdjur får tas med in på lägerområdet (ledarhund är undantaget).

Mer information om hur man kan besöka lägret och möjlighet att förköpa biljetter finns på www.worldscoutjamboree.se . Eskilstuna SMU har 4 st äventyrar/utmanarscouter och en ledare som deltar som avdelningsledare. Eskilstuna SMU tillhör avdelning 34 och Älgen och kommer att vara tillsammans med scouter från; Åby, Johannelund, Foserum, Kristdala, Örken, Finspång, Sibbhults scoutkår och Ljungby Scoutkår.

Home Hospitality 7-10 augusti

Mellan den 7-10 augusti har du möjlighet att uppleva internationell scouting på hemmaplan. Scoutkåren & SMU kommer att ta emot 20st pojkscouter inkl. ledare från ett annat land (i dagsläget vet vi inte från vilket land). Vi kommer att ha aktiviteter som innebär en naturupplevelse, matupplevelse och en kulturell upplevelse.

Mer information om detta kommer i scoutnytt för juni/juli/augusti månad. Om du redan nu är intresserad att ta emot två st pojkscouter 7-10 augusti hör av dig till Frida Sandberg eller scout@eskilskyrkan.se .

Frida Sandberg, kårchef Eskilstuna SMU:S scoutkår