Vi ber för Bibeläventyret.
Vi ber för rosabandet kampanjen som samlar in pengar till förmån för bl.a. cancerforskningen.

Församlingen och GDPR

Påskhelgen i S:t Eskilskyrkan

Välkommen till påskhelgens gudstjänster i S:t Eskilskyrkan!

Skärtorsdag kl.19.00 firar vi Skärtorsdagsmässa. Då  möts vi kring texterna om hur Jesus instiftade nattvarden och hur han därefter gick med lärjungarna till Getsemane där han kämpande med vad som skulle bli av honom.

Långfredag kl.11.00 möts vi till gudstjänst med texterna om Jesu lidande och död. I gudstjänsten medverkar Ingela Karp och Maria Fahlén Eriksson med musik.

Påskdagen kl.11.00 möter vi i gudstjänsten ropet att ”Jesus är uppstånden!”. Detta är årets mest avgörande gudstjänst. I gudstjänsten predikar Peter Albertsson, präst. En grupp musiker medverkar. Efter gudstjänsten vandrar vi till Fristadstorget där vi möter övriga kyrkor och församlingar i Eskilstuna till en manifestation med tal av bl.a. buiskop Hans-Erik Nordin. S:t Eskilskyrkans söndagsskola sjunger på torget. I samlingen sereveras soppa.

Annadag Påsk kl.11.00 inbjuder Sjukhuskyrklan till ekumenisk gudstjänst i Elimkyrkan kl.11.00.