Vi ber för en hållbar värld.

Kontakta vår pastor

Extra Scoutnytt Februari för Äventyrar- och Utmanarscouter

Femkamp och dagsutflykt till Uppsala söndag den 13 Mars

Söndag den 13 Mars tar vi och siktar in oss på Uppsala och femkamp med bl.a. följande grenar; Go-kart, Segway, rodeotjur m.m. En intensiv och utmanade dag. Där man får möjlighet att mäta egna styrkor och samarbeta i patrullen. Samling i Kyrkan kl. 10.30 och åter i Eskilstuna mellan 21.00-22.00. Kostnad 400kr som betalas kontant på plats. Där ingår; lunch och inträde till femkampen samt resa. Anmälan senast 12 februari till Frida Sandberg mob. 070- 446 80 97 eller wildscout@live.se

Medtag eget mellanmål och matsäck. Se till att ha oömma kläder och bra skor i form av t.ex. gympaskor.

Information till er som skall på världsscoutjamboreen 2011

Nu har anmälningstiden gått ut och den svenska kontinenten är ung. 4300 anmälda scouter från hela Sverige och alla 5 scoutförbund. Alla Svenska deltagare kommer till lägret 26 juli och övriga deltagare kommer till lägerplatsen den 27 juli. Lägret anordnar resan dit och hem från olika platser i Sverige (ingår i deltagaravgiften). Deltagarna får anvisning om till vilken ort de skall ta sig. Kostnaden och transporten från hemmaorten till lägerplatsens hänvisning står scouterna för själva (för Eskilstuna troligtvis Linköping eller Stockholm). Scouterna är sedan uppdelade i avdelningar 36 scouter och 4 ledare. Dessa 36 scouter är sedan uppdelade i patruller med en avdelningsledare var. Under April/Majmånad kommer det att vara förträffar för de olika avdelningar, mer information och datum om detta kommer. På förträffarna kommer scouterna få mera information om lägret, lära känna sin avdelning och ledare m.m. En sak att tänka på redan nu, är att du skall tänka som att du åker på läger utomlands fast det är Sverige. Du kan bara ta med det som du själv kan bära på kollektivtrafik samt lägerplats. Det kommer att vara ung. 40 000 scouter, ledare och funktionärer. Detta bidrar till att det kommer till bl.a. vissa aktiviteter bli långa gå sträckor. Se till att ha bra ingångna skor för att undvika skavsår och blåsor.

Uppdaterad information finns också kontinuerligt www.sj.se

/Frida Sandberg kårchef Eskilstuna SMU