Vi ber för en bra uppstart av den nya terminen.

Ny bön och psalm för scouterna

På Scoutforum i Katrineholm den 24-25 september presenterades den nya scoutbönen och scoutsången, där texten är skriven av biskop Carolina Krook. Under helgen  firades en mässsa där den nyskrivna scoutbönen och scoutpsalmen användes för första gången. Den nya scoutbönen ska ersätta den gamla scoutbönen och användas av alla åldersgrupper i alla scoutförbund.

–  Jag känner stort engagemang för scoutrörelsen som betytt mycket för hela min ungdomstid. Jag blev glad när jag fick frågan om jag ville skriva en ny scoutbön. Jag gjorde två förslag och när vi inte kunde välja mellan dem så fick det ena bli en psalm, säger biskop Caroline Krook.

Den nya gemensamma scoutbönen började gälla från 1 oktober 2011.

Scoutens bön

Livets Gud, som söker alla
du som ser till var och en,
till vad än du vill mig kalla
är jag redo bli din vän.
Tack för staden och naturen
och för glädje varje dag.
Tack för människor och djuren.
Hjälp mig följa scouters lag.

Caroline Krook

Biskop Carolina Krook har även skrivit en ny scoutpsalm som ska ersätta nuvarande ”Vi äro svenska Scouter”. Den nya texten är skriven av Stefan Jämtbäck.

Nya scoutpsalmen

Gud, du som ser oss, kom till oss nu. Tack för all gläd- je, det liv som är du.
Scout-vän-ners ked – ja slås kring vår jord, ge – men-skap och vän skap blir mer än ord.
Hjälp oss att le – va så som du lär, dju – ren, na – tu – ren be – skyd – da, och bär.
oss ge-nom li – vet, vi – sa på sätt att käm – pa för fred al – las vär – de och rätt.

/Frida Sandberg kårchef Eskilstuna SMU;s scoutkår