Main menu:

Månadens förbönsämne

Vi ber för ungdomssituationen i Eskilstuna.

Vi ber om en God Jul för alla.

Prenumerera på notiser

Email:

Sök på sidan

Kontakta våra anställda.

Du kan nå pastor Josef Nsumbu på tel 070-313 06 01 eller e-post josef@eskilskyrkan.se
Musiker Stefan Silversten på tel 0732-511 412 eller e-post stefan@eskilskyrkan.se
Ungdomsdiakon AnnaMaria Rose på tel 073-444 53 39 eller e-post annamaria@eskilskyrkan.se

Gilla oss på Facebook

Andra kyrkor i Eskilstuna

Equmeniakyrkan

Övriga länkar

Notisarkiv

Månadsarkiv

Uppskattat samtal med lokala politiker

Utifrån temat ”Eskilstuna – en stad till för alla?” mötte vi den 2 september våra lokala partiledare. Inbjudare var frikyrkoförsamlingarna i Eskilstuna. Församlingssalen var välfylld av människor.

Det blev mer av samtal än diskussion kring bl.a. skolan och missbrukarvården. Alla i politikerpanelen höll med om att missbrukarvården i Eskilstuna är helt otillräcklig. Frälsningsarméns Lennart Pettersson kunde berätta om hur människor väljer att fortsätta supa därför att man inte kommer in i vården. Inte ens den som vill får hjälp. Hans Ekström (s) skyllde på problemen att få kommunen och landstinget att dra jämt. Samtidigt dör människor i sitt missbruk.
Det var alldeles uppenbart att det bland de som lyssnade till samtalet fanns en stor otålighet att så lite händer med såväl misssbrukarvården som annat i kommunen.
 
Mot slutet av debatten berömde miljöpartisten Magnus Johansson arrangemanget som den bästa debatten han hitintills deltagit i. Vi lyckades med våra frågor ta oss in under ytan på den politiska retoriken. Förhoppningsvis lyckades vi också förmedla en god känsla av att vi som kyrkor och församlingar bryr oss om vad som händer i kommunen.

Samtalet leddes av Claes-Göran Ydrefors, pastor i S:t Eskilskyrkan.

Bilder:

Skriv en kommentar