Vi ber för ungdomssituationen i Eskilstuna.

Vi ber om en God Jul för alla.

Uppskattat samtal med lokala politiker

Utifrån temat ”Eskilstuna – en stad till för alla?” mötte vi den 2 september våra lokala partiledare. Inbjudare var frikyrkoförsamlingarna i Eskilstuna. Församlingssalen var välfylld av människor.

Det blev mer av samtal än diskussion kring bl.a. skolan och missbrukarvården. Alla i politikerpanelen höll med om att missbrukarvården i Eskilstuna är helt otillräcklig. Frälsningsarméns Lennart Pettersson kunde berätta om hur människor väljer att fortsätta supa därför att man inte kommer in i vården. Inte ens den som vill får hjälp. Hans Ekström (s) skyllde på problemen att få kommunen och landstinget att dra jämt. Samtidigt dör människor i sitt missbruk.
Det var alldeles uppenbart att det bland de som lyssnade till samtalet fanns en stor otålighet att så lite händer med såväl misssbrukarvården som annat i kommunen.

Mot slutet av debatten berömde miljöpartisten Magnus Johansson arrangemanget som den bästa debatten han hitintills deltagit i. Vi lyckades med våra frågor ta oss in under ytan på den politiska retoriken. Förhoppningsvis lyckades vi också förmedla en god känsla av att vi som kyrkor och församlingar bryr oss om vad som händer i kommunen.

Samtalet leddes av Claes-Göran Ydrefors, pastor i S:t Eskilskyrkan.

Bilder: