Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Scoutnytt juli/augusti 2010

Scoutlägret Birka 2010

I staden Birka på Björkö i Mälaren möts människor från hela den kända världen. Mitt bland asatroende, franker och araber driver de kristna systrarna Gunhild och Ragnhild en av de gårdar som försörjer staden. Vi får besöka dem en sommar år 910 och tillsammans med dem upptäcka mer om oss själva och den tid vi kommer till. Detta är inledningen till scoutlägret Birka 2010 på Skräddartorp 1-4 augusti för spårarscouter och 1-7 augusti för upptäckar/äventyrarscouter.

På lägret deltar ungefär 350 scouter och ledare från Mälardistriktet. Eskilstuna deltar med 23 scouter och ledare! Om du har vägarna förbi Skräddartorp så är du välkommen att hälsa på.

Vi samlas söndag 1 augusti kl. 07.30 S:t Eskilskyrkan för gemensam avfärd. Det är viktigt att scouterna har med sig matsäck eftersom det på lägret endast serveras lättare lunch på söndagen innan det blir ordentlig middag på kvällen.

Onsdag den 4 augusti åker spårarscouterna hem efter lägeravslutning kl. 14.00. Avfärd från Skräddartorp ung. kl. 14.30. Upptäckar- och äventyrarscouter åker hem lördag den 7 augusti ungefär 13.00 från Skräddartorp. Läs gärna Individuell packning inför scoutläger sommartid , denna skickas också hem till anmälda scouter.

Om ni inte betalat in hela lägeravgiften spårarscout 550 kr och upptäckare samt äventyrarscouter 1000 kr (i dessa summor är anmälningsavgiften på 200 kr medräknad) gör det snarast möjligt på Eskilstuna SMU:s plusgiro 13 57 08-6 skriv scoutens namn + Birka 2010. Under lägret nås följande ledare v.b. i första hand Carin Torstensson 070- 244 35 33 , Lennart Björk 073- 558 58 51. Det är från och till väldigt dålig täckning i Skräddartorp. Det går lättast att skicka SMS, så ringer vi upp snarast möjligt. Uppge scoutens namn som det gäller.

Världsscoutjamboreen 2011 i Sverige

26 juli- 7 augusti 2011 är det dags för världsscoutjamboreen i Sverige utanför Kristianstad. Det kommer att samla scouter från hela världen och man räknar med ungefär 40 000 st scouter. För dig född mellan 25 juli 1993 och 27 juli 1997 har chansen att delta som deltagare! Kostnad 4500 kr per deltagare för lägerveckan. För att få ner kostnaden finns möjlighet att söka fonder och stipendier. Se www.equmenia.se för närmare information eller fråga ledare i kåren. Deltagande scouter anmäler sig individuellt via lägrets hemsida och ingen kollektiv anmälan görs från kåren. Anmälan till lägret har öppnat på www.worldscoutjamboree.se

Riksscoutläger 2013

2013 är det dags för riksscoutläger som arrangeras av equmenia och platsen för lägret är Loo utanför Alingsås.

Trevlig sommar!