Vi ber för en hållbar värld.

Kontakta vår pastor

Scoutnytt April 2010

Skölbytorp+tassenatta+edwins-dop-001_512I detta scoutnytt finns information för samtliga scoutgrupper. Spårarscouter och upptäckarscouter är på Skölbytorp från och med 14april till avslutningen 19 maj. Vägbeskrivning se Skölbytorp. Om du behöver skjuts till Skölbytorp samling kl 17.45 i kyrkan vid samtliga tillfällen. Det som gäller är kläder efter väder.

Äventyrarscouter är följande måndagar i Skölbytorp 12 april, 10 maj, 24 maj. Om du behöver skjuts kontakta Frida Sandberg senast kl. 21.00 dagen innan.

Arbetsdag 17 april på Skölbytorp

Lördag den 17 april är det dags för årets arbetsdag på Skölbytorp för scouter och föräldrar. Arbetsdagen pågår kl. 10.00-13.00. Medtag egen dryck; kaffe, te, saft. Vi bjuder på fika. I scoutkåren används torpet flitigt på scoutkvällar för alla grupperna, hajker m.m. Medtag krattor, häxsaxar, räfsor om du har. Alla är hjärtligt välkomna. Vid frågor eller funderingar kontakta Frida Sandberg 070- 446 80 97 eller Carin Torstensson 016- 42 43 70.

S:t Georgsdagen fredag den 23 april

S:t Göran (S:t Georg) är scouternas skyddshelgon. Han var redan från första början scouternas förebild, en nobel riddare som aldrig satte något pris på sin goda gärning. S:t Georgsdagen infaller 23:e april och är scouternas högtidsdag världen över. Då samlas man på olika platser i världen och har ett mindre lägerbål med sång, tal/skådespeleri m.m. I Eskilstuna kommer samtliga scoutförbund att fira denna dag, vilket innebär att scoutkvällen för spårarscouterna och upptäckarscouterna 21/4 är flyttad enligt tidigare program till 23/4. Vi träffas kl. 18.00- 19.30 och kommer att avsluta med fika tillsammans. Scouter och föräldrar i samtliga scoutgrupper är hjärtligt välkomna. Vi återkommer om plats, som också kommer ut på kyrkans hemsida.

Wild scouts in the Zoo (scoutspårning i Parken Zoo) 1 maj

Scoutspårningen är under hela dagen för samtliga scoutgrupper. Mer information kommer till de scouter som är anmälda om samlingstid, plats och annan praktisk information. Om någon har specialkost glöm ej att meddela detta senast 13 april till Frida Sandberg fsg02001@student.mdh.se.

Scoutlägret Birka 2010

När ni får detta scoutnytt i handen har ni också fått en folder om sommarens scoutläger där vi beräknas bli ung. 400 scouter från olika kårer i Mälardistriktet. Det kommer att finnas möjlighet att besöka lägret, men vi återkommer senare med lämplig dag utifrån hur lägerprogrammet ser ut.

Sist men inte minst Glad Påsk och hoppas att ni får ett bra påsklov.

Scoutledarna genom Frida Sandberg scoutledare/kårchef

Information till endast äventyrarscouterna och föräldrar

Scoutkväll måndag den 12 april kl. 18.00-20.00

Är det eldning på programmet kombinerat med radiovett inför scoutspårningen i parken zoo. Ficklampa kommer att behövas under kvällen. Se till att ha oömma kläder och stövlar rekommenderas. Det kan i början av april vara blöt i Skölbytorp med tanke på att vi haft en lång vinter med snö.

Scoutkväll fredag den 16april kl. 19.30-23.00

Programmet står det att vara ute på hal is. Det är scoutkväll som vi kommer att ha tillsammans med tonåringar i frizon i Elimkyrkan. Vi kommer att vara både ute och inne. Oavsett väder rekommenderas jogging skor/stövlar och regnbyxor. Samling vid Elimkyrkan och behöver du skjuts kontakta Frida Sandberg dagen innan senast kl. 21.00 mob. 070- 446 80 97.
Scoutkväll måndag den 19april (inte 18/4 som stod i första tryckta programmet) kl. 18.00-20.00.
Denna kväll blir det surning på programmet. Vi kommer inte vara i kyrkan eller Skölbytorp utan på Strigelns förskola. Kläder efter väder. Om du behöver skjuts meddela Frida Sandberg senast kl. 21.00 dagen innan.

Scoutspårning i Parken Zoo 1maj med möjlighet för övernattning till 2maj i Skölbytorp.

Äventyrarscouterna kommer att gå spårningen i parken zoo utan ledare utifrån deras önskemål. Ledare kommer att finnas på i Parken området som kan nås v.b. och stötta upp om det blir problem. På hajken i Skölbytorp kommer ledare att finnas med tills hajken är slut. Mer praktisk information kommer under aprilmånad till anmälda scouter.
Sist men inte minst får vi önska er en Glad Påsk och ett bra påsklov.

Scoutledarna genom
Frida Sandberg