Vi ber för Sveriges framtid.

Ledarutbildning i nya förbunds-gemensamma scoutprogrammet

Boka redan nu in lördag den 4 september (heldag) då är det dags för ledarutbildning i nya scoutprogrammet. Plats S:t Eskils-kyrkan. Arbetet med nya gemensamma förbundsprogrammet startade 2006 men började inte på allvar förrän 2007. 2007 genomfördes samhällsanalyser och man utblickade hur programmet och stödet såg ut i andra scoutländer. 2008 arrangerades 10 stycken tankesmedjor på olika platser i Sverige med tanken att personer skulle kunna diskutera och tycka till utan behöva engagera sig djupt. Workshops och samlingar under sommaren fattade beslut om programförklaringen med mål för åldergrupperna, efter att uppskattningsvis 400 personer tyckt till. År 2009 började arbetet med att starta konkreta material till ledare och scouter. I januari 2010 lanserades nya scoutledarhandboken och det nya scoutprogrammet. Det händer just väldigt mycket distrikt och riksnivå se www.equmenia.se. Mer information om utbildningsdagen och anmälan kommer innan midsommar. Men boka redan nu in lördag den 4 september. Välkomna.