Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Facit till scoutspårningen Wild scouts in the Zoo

Här presenteras facit till scoutspårningen Wild Scouts in the Zoo (Parken Zoo Eskilstuna den 1 maj 2010). På scoutspårningen fick äventyrarscouterna i uppdrag på en obemannad kontroll att skriva årets Wild Scouts låt som skulle innehålla följande ord; scout, djur, vår, äventyrarscouter, eld, zoologi. Låten skulle bygga på befintliga melodier.

Patrullen Järparna Nyköping;
Ser du den där scouten som går på zoo. Den scouten är vår kompis och har djur-bajs under skon. Men vi äventyrarscouter bryr oss inte om lort, för vi har fotat en hjort. Han pluggar zoologi på Parken Zoo, Han gillar eld magi för han är cool. Vi är människor som kommer från hela Sveriges land. Äventyrarscouter är vårt namn.

Patrullbidrag;
Vi är scouter, scouter. Vi är scouter, scouter. Ute i naturen, där finns alla djuren, å zoologi, de kan vi! Äventyrarscouter kommer ut på våren, eldar och sånt ja det vi lärt oss under åren. Vi är, vi är scouter ”klapp”. Vi är, vi är scouter ”klapp”.

Patrullen Britt Nyköping;
O vår scout. O vår scout. O äventyrarscout, vi gillar eld o djur o zoologi. O äventyrarscouter.

Äventyrarscouter facit på obemannade kontroller:

Uppdrag 1. Rätt ord Zoologi (leta bokstäver på angivet området; teatern).

Uppdrag 2. Sandkatten bor i Asien

Uppdrag 3. Patrullen utmanade funktionär i sten, sax, påse

Uppdrag 4. Fråga 1.  equmneia bildades 2007 och följande ingår; MKU, SMU, SBUF.

Fråga 2. SSR= svenska scoutrådet

Fråga 3. Nya scoutprogrammet lanserades januari 2010

Fråga 4. Följande scoutförbund fanns representerade på spårningen; SSF, NSF, SBUF och SMU

Fråga 5. En antilop springer i genomsnitt 80km/h

Fråga 6. Vi äter i genomsnitt 60 kg per person och år.

Uppdrag 5. Anton är dvärgflodhäst och bor i Afrika.

Uppdrag 6. Fånga så många pirater ni kan på en bild.

Uppdrag 7. Kort på rödhalsa.

uppdrag 7, 8, 9 var t.ex. ett antal eldar och ta kort på dessa m.m.

Upptäckarscouter facit på obemannade kontroller (duellera mot annan patrull samt knopar redovisas inte):

Uppdrag 1. Frågor som fanns inne på teatern i parken zoo.

Fråga nr. 1. 4 st scoutförbund finns i Sverige (tidigare FA har gått in under SSF)

Fråga  nr. 2. Allemansrätten ger oss anvisningar om rättigheter och skyldigheter som vi måste följa ute i naturen.

Fråga nr. 3. LABC står för larma/livsfarligt läge, andning, blödning, chock

Fråga nr. 4. Kryss surrning (bild på en surning)

Fråga nr. 5. Om en kamrat bränner sig ha direkt på vatten på det brännskadade området. Vattnet skall vara svalt (inte iskallt) för att du skall klara av att stå i 15-20 minuter. Lägg sedan på ett luftigt och torrt skyddsförband.

Fråga nr. 6. De nya scoutnamnen kommer i följande ordning med de yngsta först; spårarscouter, upptäckarscouter, äventyrarscouter, utmanarscouter och roverscouter.

Uppdrag 3. Här får ni namnen Eva, Stina, Karin, Ingrid, Lisa, Svensson, Tage, Urban, Nilsa och Adam(dock inte i korrekt ordning i parken). Dessa namn tillhör sköldpaddorna och bildar ordet Eskilstuna.

Uppdrag 5. Sydamerika

Obemannade kontroller spårarscouter (duellera kontrollen och kägelspelet redovisas inte):

Uppdrag nr. 1. Inne i teatern fanns en frågesport med 6 frågor.

Fråga nr. 1. Man får inte elda på klipphällar

Fråga nr. 2. Bild på en timmerstek.

Fråga nr. 3. En kamrat som blöder kraftigt kan du hjälpa genom att hålla den skadade kroppsdelen i högläge om det är möjligt tryckförband.

Fråga nr. 4 larmnumret om en kamrat skadat sig är 112

Fråga nr. 5. Pagodeld

Fråga nr. 6. Zoologi betyder läran om djurriket

Uppdrag nr. 2. 90cm