Vi ber för Sveriges framtid.
Vi ber för en vit jul.

Blöt pilgrimsvandring på Sörmlandsleden

Vi var ett drygt 10-tal som deltog i årets pilgrimnsvandring på sörmlandsleden. Det såg ut som om vi skulle klara oss undan regnet – men tji fick vi. Allra mest regnade det när vi väl framkomna satt vid vårt ”rundningsmärke” – ett vindskydd vid Näshultasjön med Näshulta kyrka tvärs över sjön. Ett fantastiskt ställe! Där drack vi vårt kaffe och grillade korv. Där läste vi berättelsen om Kristi himmelsdfärd och sjöng psalmen ”Härlig är jorden”. Där gav vi också upp idén om att gå tillbaka de fyra kilometrarna till p-platsen där vi hade våra bilar. Vi löste det med den bil vi hade på plats vid vindskyddet. Det blev ändå en god tur ut i naturen denna Kristi Himmelsfärds dag.

Dagen började när vi på väg ut ur Eskilstuna blev stoppade i en nykterhetskontroll – tre bilar med pilgrimmer från S:t Eskilskyrkan. Vilket sammanträffande, så folknykterhetens dag det är. Det där tycktes dock inte poliserna ha nå´n koll på. Vi skrattade dock gott åt det hela.