Vi ber för ungdomssituationen i Eskilstuna.

Världens Barn-kampanjen i full gång

Årets insamlingskampanj för Världens Barn är i full gång. Vi har några intensiva veckor på oss att göra skillnad för världens barn. Vår utgångspunkt är att varje krona vi samlar in har förmågan att göra skillnad för barn som nu inte har vad de behöver av mat, hälsovård, skola och säkerhet. Visst vill du vara med om detta!

I Eskilstuna är Världens-Barn-kampanjen ett begrepp och förmodligen kommuens allra bredaste plattform med ett samarbete mellan enskilda, föreningar och organisationer, kyrkor och församlingar, skolor och företag. Vi jobbar på för att också få med kommunen på spåret.

2008 samlade vi i Eskilstuna in ca.1.4 miljoner kronor vilket innebar nästan 14.50/kommuninnevånare. Vi tror att vi det är möjligt att komma i närheten av förra årets rekordinsamling. Tre år i rad har vi blivit utsedda till ”Årets storstadskommun”. Den positionen vill vi gärna behålla.

Bössinsamlingen är en nyckelaktivitet i kommunen. Det är också i samband med bössinsamlingen vi möter eskilstunaborna – såväl deras givmildhet som deras frågor och invändningar. Ingen ska i efterhand kunna säga att man inte fick en möjlighet att ge – därför är det viktigt att vi är många som finns på sta´n med insamlingsbössorna. I S:t Eskilskyrkan – vi representerar DIAKONIA i kampanjen – avsvarar vi för ICA Nyfors ocvh ICA Gillbergaplan. Det är så här långt bra drag i insamlingen.

I samband med frikyrkoförsamlingarnas Tillsammansdag på Fristadstorget i lördags samlade vi in nästan 4.000:- Samma veckoslut samlade vi in nästan 3.000:- under några timmar vid våra två insamlingsställen. Nästan 7.000:- på några dagar. Vi vill gärna fortsätta i den takten.

Eva och Bertil Disman är våra ansvariga. Ta kontakt med Eva eller Bertil och boka in dig för en timma eller två! Ring 016-262 44. Unna dig glädjen av att vara med och möta eskilstunabornas givmildhet!