Main menu:

Månadens förbönsämne

Vi ber för dem som på något sätt drabbats av Covid -19.

Vi ber för en positiv förändring kring det rådande läget.

Vi ber för alla barn och ungdomar som nu går på sommarlov.

Prenumerera på notiser

Email:

Sök på sidan

Kontakta våra anställda.

Du kan nå pastor Josef Nsumbu på tel 070-313 06 01 eller e-post josef@eskilskyrkan.se
Musiker Stefan Silversten på tel 0732-511 412 eller e-post stefan@eskilskyrkan.se
Ungdomsdiakon AnnaMaria Rose på tel 073-444 53 39 eller e-post annamaria@eskilskyrkan.se

Gilla oss på Facebook

Andra kyrkor i Eskilstuna

Equmeniakyrkan

Övriga länkar

Notisarkiv

Månadsarkiv

Världens Barn-kampanjen i full gång

Årets insamlingskampanj för Världens Barn är i full gång. Vi har några intensiva veckor på oss att göra skillnad för världens barn. Vår utgångspunkt är att varje krona vi samlar in har förmågan att göra skillnad för barn som nu inte har vad de behöver av mat, hälsovård, skola och säkerhet. Visst vill du vara med om detta!

 I Eskilstuna är Världens-Barn-kampanjen ett begrepp och förmodligen kommuens allra bredaste plattform med ett samarbete mellan enskilda, föreningar och organisationer, kyrkor och församlingar, skolor och företag. Vi jobbar på för att också få med kommunen på spåret.

2008 samlade vi i Eskilstuna in ca.1.4 miljoner kronor vilket innebar nästan 14.50/kommuninnevånare. Vi tror att vi det är möjligt att komma i närheten av förra årets rekordinsamling. Tre år i rad har vi blivit utsedda till ”Årets storstadskommun”. Den positionen vill vi gärna behålla.

Bössinsamlingen är en nyckelaktivitet i kommunen. Det är också i samband med bössinsamlingen vi möter eskilstunaborna – såväl deras givmildhet som deras frågor och invändningar. Ingen ska i efterhand kunna säga att man inte fick en möjlighet att ge – därför är det viktigt att vi är många som finns på sta´n med insamlingsbössorna. I S:t Eskilskyrkan – vi representerar DIAKONIA i kampanjen – avsvarar vi för ICA Nyfors ocvh ICA Gillbergaplan. Det är så här långt bra drag i insamlingen.

I samband med frikyrkoförsamlingarnas Tillsammansdag på Fristadstorget i lördags samlade vi in nästan 4.000:- Samma veckoslut samlade vi in nästan 3.000:- under några timmar vid våra två insamlingsställen. Nästan 7.000:- på några dagar. Vi vill gärna fortsätta i den takten.

Eva och Bertil Disman är våra ansvariga. Ta kontakt med Eva eller Bertil och boka in dig för en timma eller två! Ring 016-262 44. Unna dig glädjen av att vara med och möta eskilstunabornas givmildhet!

Skriv en kommentar