Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Temasamling om döden för skolelever

Kyrkogården 2009För trettonde året i rad har vi mött elever i åk.6 från Björktorpsskolan i två samlingar om döden och tankar om hur en begravning går till. Totalt har vi under dessa tretton år mött en bra bit över 1000 elever. Samlingarna sker i samarbete med FONUS begravningsbyrå.

Dessa temasamlingar är upplagda så att vi förösker ge några bilder av hur man kan tänka sig döden. Vi berättar om hur vi utifrån kristen tro tänker om döden och det hopp som är förbundet med livet efter döden. Mötet med eleverna är spännande då där finns hela bredden av religioner och kulturer.

Inne i det kapell på kyrkogården där vi är, där finns en kista, som vi öppnar och visar. Vi vill försöka vara konkreta och tydliga i mycket av det praktiska som hör döden och begravningen till. Samlingarna avslutas med att vi går till minneslunden och  ser på det som finns kvar av blommor och ljus efter Alla Helgona-helgen..