Main menu:

Månadens förbönsämne

Vi ber för en bra avslutning på terminen.
Vi ber för dem som kämpar med psykisk ohälsa.

Prenumerera på notiser

Email:

Sök på sidan

Kontakta våra anställda.

Du kan nå pastor Josef Nsumbu på tel 070-313 06 01 eller e-post josef@eskilskyrkan.se
Musiker Stefan Silversten på tel 0732-511 412 eller e-post stefan@eskilskyrkan.se
Ungdomsdiakon AnnaMaria Rose på tel 073-444 53 39 eller e-post annamaria@eskilskyrkan.se

Gilla oss på Facebook

Andra kyrkor i Eskilstuna

Equmeniakyrkan

Övriga länkar

Notisarkiv

Månadsarkiv

Scoutnytt september 2009

salve-2009-014Nu har höstterminen för de olika scoutgrupperna börjat. Vi har ledare som tackar för sig och ett stort tack för era insatser!  Vi har också glädjen välkomna nya ledare till kåren. Från och med i höst ska vi i kåren börja använda oss av de nya scoutnamnen enligt följande; 

  • spårarscouter årskurs 1-3  
  • upptäckarscouter årskurs 4-6     
  • äventyrarscouter årskurs 7-9

Kontinuerlig och uppdaterad information till de olika scoutgrupperna finns på www.eskilskyrkan.se och SMU.

Tillsammans dag på Fristadstorget    
Lördag den 5 september är det dags för årets ekumeniska tillsammansdag (samtliga frikyrkor i Eskilstuna) på Fristadstorget kl. 11.00-14.00.  Det kommer att finnas möjlighet att; uppleva scoutlivet, smaka på hotan totan, fika, hoppborg, sång och musik. En dag för hela familjen. Välkomna!

Tassenatta 2-3 oktober 2009
2-3 oktober är det dags för årets Tassenatta. Eskilstuna och Malmköpingsscoutkår hälsar er välkomna. Tassenatta är en kvällsspårning för scouter från årskurs 3 och uppåt.  

Var; Ansgarsgården utanför Flen    
Anmälan; Spårarscouter/upptäckarscouter från årskurs 3 anmälan till Jonas Rönnebratt eller Carin Torstensson senast 13 september kl. 21.00. äventyrarscouter anmälan till Frida Sandberg via mail eller telefon senast 13 septemvber kl. 21.o00. I anmälan skall följande uppgifter uppges; scoutens namn, föräldrars telefonnummer, ev. allergier och medicinering.     
Utrustning; Kläder efter väder (tänk på att klä dig varmt), ficklampa, sovsäck (finns att  låna v.b.), sovkläder, liggunderlag/luftmadrass, vid risk för regn stövlar och  regnkläder, nattkläder, mössa och vantar, kåsa/mugg, tandkräm och tandborste, tvål.  Vi kommer att sova inomhus på Ansgarsgården på golvlogi.   
Kostnad; 120kr/deltagare som täcker hyra av Ansgarsgården, mat samt omkostnader  för spårningen. Ev. kan reseersättning tillkomma.

Du kommer inom närmsta veckan få information och inbjudan till Tassenatta. Välkomna scouter, ledare och funktionärer.

Distrikt och riksinformation
Nu i höst kommer det nya gemensamma scoutprogrammet för samtliga 5 scoutförbund att lanseras. Det är framtaget av samtliga 5 scoutförbund i Sverige som är en del av utvecklingen scouting i framtiden. Ni  kommer  inte på lokal nivå märka detta under hösten. Om du är nyfiken och vill veta mera gå in på www.scout.se eller www.equmenia.se

Vid frågor eller funderingar kontakta ledare i scoutgruppen. Välkomna till Eskilstuna SMU;s  scoutkår och en händelserik hösttermin.

Frida Sandberg

Skriv en kommentar