Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Scoutnytt Oktober 2009

salve-2009-014Här kommer Scoutnytt för oktober. Scoutnytt är ett informationblad till samtliga scoutgrupper i S:t Eskilskyrkan; spårarscouter, upptäckarscouter och äventyrarscouter. Här på kyrkans hemsida finns aktuell information bl.a. program, kontaktuppgifter.
Tassenatta 2 – 3 oktober
Tassenatta är en kvällsspårning för scouter från årskurs 3 och uppåt. Vi kommer att vara på Ansgarsgården utanför Flen. Tassenatta kostar 120kr/deltagare och betalas kontant till ansvarig ledare i kyrkan fredag den 2 oktober innan avfärd. Se gärna till att ha jämna pengar.

Utrustning som ska följa med;
– kläder efter väder – tänk på att kläd dig varmt
– rejäla skor
– ficklampa
– vid risk för regn; stövlar och regnkläder
– sovsäck
– liggunderlag/luftmadrass (vi sover inomhus)
– nattkläder
– tvål, tandkräm, tandborste och handduk
– kåsa/mugg (att kunna ta med på spårningen)
– mössa och vantar
– ev. mediciner

Det finns möjlighet att låna sovsäck och liggunderlag från kyrkan, vid behov kontakta ledare i din scoutgrupp. På fredagen kommer det efter spårningen serveras kvällsfika. Se till att scouterna har ätit ordentligt hemma innan man åker.

• Följande grupper åker från S:t Eskilskyrkan nedanstående tider (kom gärna lite innan):
    Upptäckarscouter (patrullen ekorren) avfärd kl. 18.00 vid S:t Eskilskyrkan. Vid frågor kontakta Carin Torstensson tel. 016- 42 43 70
    Äventyrarscouter (patrullen Vargen och Barracudan) avfärd kl. 18.30 i S:t Eskilskyrkan. Vid frågor kontakta Frida Sandberg tel. 070- 446 80 97

Vi avslutar på Ansgarsgården  lördag den 3 oktober kl. 10.30. Vi räknar med att vara tillbaka vid  S:t Eskilskyrkan kl. 11.30.

• Gudstjänst med SMU-grupper och ledare
    Söndag den 11 oktober kl. 11.00 är det dags för höstens gudstjänst för SMU:s grupperna i S:t Eskilskyrkan. Det kommer att bli märkesutdelning och invigning för scouter. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika och höstmarknad.  Hela familjen är välkommen. Spårarscouter, upptäckarscouter och äventyrar scouter samlas kl. 10.30 i ungdomsrummet.

Frida Sandberg