Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Scoutnytt November 2009

Skölbytorp+tassenatta+edwins-dop-001_512Här kommer Scoutnytt för november och vi har ungefär en månad kvar på terminen. En termin fylld med aktiviteter och patrullsamarbete. Vi har glädjen att en ny scoutpatrull startat på Upptäckarscout med patrull namnet Ekorren.

Information om scout hittar på du på:

distriktet.net/md/
På denna hemsida finns information om vad som händer i Mälardistriktet bl.a. vilka aktiviteter/arrangemang som är på gång.

www.equmenia.se
Här hittar du information om scoutarrangemang och annan praktisk information för de tre kristna scoutförbunden som finns i Sverige.

www.scout.se
hittar du information som är gemensamt för Sveriges 5 scoutförbund. På denna hemsida finns aktivitetsbank, diskussionsforum, arrangemang som är på gång.

www.eskilskyrkan.se
Under SMU finns samtliga scoutgrupper med egen underrubrik. Här hittar du uppdaterad information för just din scoutgrupp, scoutnytt m.m.  På hemsidan hittar du också information om övriga aktiviteter som sker i S:t Eskilskyrkan.

Måndag 16 november kl. 18.00-20.00
Den 16 november inbjuder Äventyrarscouterna SMU:are, föräldrar och församlingsmedlemmar att delta på en kväll med Jan-Erik (Janne) Almqvist.

Janne är scoutledare i Västerås men tidigare varit aktiv i Eskilstuna SMU och scoutkåren i S:t Eskilskyrkan. Janne kommer att visa bilder och berätta om sina upplevelser om att bl.a. delta på världsscoutjamboree. En världsscoutjamboree är stora scoutläger med scouter från hela världen som samlas var 4:e år.

Nästa världsscoutjamboree arrangeras i Sverige 2011 utanför Kristianstad och beräknas samla ungefär 40 000 scouter. Det bjuds på fika. Välkomna!

Vid frågor kontakta Frida Sandberg 070- 446 80 97 (ingen anmälan till denna kväll krävs).

Julstugan
Lördag den 28 november kl. 11.00-17.00 är det dags för årets julstuga i S:t Eskilskyrkan.  Det kommer att finnas möjlighet att handla hembakat, lotterier och servering. Barnkören Colakottar kommer att medverka. Välkomna!

Äventyrarscouter gällande badhajken i Örebro 6-8 november
Avfärd 6/11 kl. 18.30 och räknar med att vara åter i Eskilstuna 8/11 ungefär kl. 12.30. individuell hajkpackning+ badkläder.

Sist men inte minst ett stort tack till samtliga funktionärer som ställde upp under Tassenatta.