Vi ber för en bra avslutning på terminen.
Vi ber för dem som kämpar med psykisk ohälsa.

Scoutnytt Januari/Februari 2009

img_7971_scout_33_500Nu har vi startat upp ännu en scout och tonårsscoutstermin. Under vårterminen ligger tyngdpunkten på heldagar, ½ dagar, hajker och läger. Vilket innebär förre måndagar. Det som händer under terminen är bl.a. :

– Vinterhajk 7/2- 8/2- 09,  Skölbytorp

– Scoutläger 9/8- 14/8 för scout och tonårsscouter tillsammans med  Östergötland. Det beräknas komma ung. 250- 300 deltagare. Mer information kommer under april och maj månad.

– Renovering av vindskyddet ute i Skölbytorp

– Kårhajk på Skölbytorp i maj månad. Datum kommer under februari.

– Och förstås massor av andra spännande aktiviteter.

SMU:s årsmöte 2009

S:t Eskilskyrkans scoutkår (Eskilstuna SMU) är en del av svenska missionskyrkans ungdom och ungdomsförbundet Equmenia. Det som ska hända och ske i den lokala SMU-föreningen beslutas på årsmötet fredag den 6/2 kl. 19.00 i S:t Eskilskyrkan. Samtliga medlemmar i SMU är välkomna.

Distrikts och riksinformation

I samband med att det nya programmet lanseras kommer det att på riksnivå bli nya namn på våra scoutgrupper (ännu inte på lokal nivå).
Spårarscout: Ordet och patrullnamnet visar på viljan att upptäcka något nytt och finna äventyret.
Upptäckarscout: För en upptäckarscout öppnar sig nya möjligheter och tillsammans lösa problem.
Äventyrsscout: Äventysscouten utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv. I allt större sammanhang och tillsammans ges möjlighet att reflektera över sin och andras insats.
Utmanarscout: Utmannarscouten ifrågasätter och ställs inför större uppgifter och ett allt tydligare internationellt sammanhang. Namnet fokuserar både på att individen och gruppen som utmanas på olika plan samt att man själv utmanar omvärlden.
Roverscout: Roverscouten vandrar vidare utåt och bortåt genom att söka egna projekt och stötta andra i deras utveckling.

Bra hemsidor att känna till

www.eskilskyrkan.se Församlingens hemsida och SMU hemsida
www.equmenia.se (ersätter tidigare hemsidan www.smu.se). På denna sida kan du läsa om vad som händer och sker i vårat ungdomsförbund.
www.scout.se gemensam scoutsida för samtliga Sveriges scoutförbund (även denna sida nytt utsedda oförändrad adress)