Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Familjekonsert och Galakväll – vi slutspurtar för Världens Barn!

I går eftermiddag genomförde vi vår Familjekonsert till förmån för Världens Barn-insamlingen.  Coola kottar och söndagsskolan sjöng sig in i allas hjärtan. Fantastiskt! Några av världens barn ställde upp för att andra barn ska få det de saknar av bl.a. sjuk- och hälsovårsd och skola. Familjekonsert 2Familjekonsert 3Familjekonsert 4

IMG_4546IMG_4539DIAKONIA:s generalsekreterare Bo Forsberg berättade om hur DIAKONIA satsar på Västbanken och Gaza för att barn ska få barnböcker och hjälp att hitta tilbaka till sin fantasi och skaparlust. I projektet har man översatt flera av Astrid Lindgrens böcker. Totalt har man tillsammans med sin samarbetspartner försett över 60 biliotek med barnböcker. Man har även utbildat perrsonal som hjälper barnen att läsa och med hjälp av det de läser sätta ord på sin ofta brutala vardagsverklighet.

FamiljekonsertNär det var dax för insamlingen utbröt stora röran i kyrkan då alla sökte upp några av de två korgar som fanns på plats. Där tömde vi våra plånböcker och portmonäer. Insamlingen inbringade nästan 7.000 kr. Också detta fantastiskt! Samtidigt med insamlingen delade vi ut påsar till barnen med en kanelbulle – på Kanelbullens dag – en jucepaket som ICA Nyfors skänkt och så ett äpple. Det blev lite av söndagsskolfestkänsla. Tack för en fantastisk eftermiddag för Världens Barn!

Nu har vi en dryg vecka kvar av Världens Barn-kampanjen. I kväll – måndag – är det fullsatt på Konserthallen med medverkan av bl.a. Chriter Lindarw och Towa Carson. Som DIAKONIA-församling ansvarar vi för servering, garderob och bokförsäljning. Vi hoppas att den här kvällen tillsammans ska inbringa nästan 100.000 kr. Vi fortsätter med vår bössinsamling t.o.m en bit in i nästa vecka. Då kör vi lite på övertid – men vi gör det för att få med så mycket som möjligt in i insamlingen. Vi hoppas dessutom kunna försvara vår position som ”Årets storstadskommun”. Unna dig glädjen att vara med i insamlingsarbetet!