Vi ber för alla ensamkommande flyktingar.

Kontakta vår pastor

Världens barn kan inte vänta!

Världens Barn-kampanjen 2008 är i full gång! S:t Eskilskyrkan representerar DIAKONIA. Eskilstuna blev förra året, för andra gången, utsedd till ”årets storstadskommun”. I genomsnitt bidrog varje eskilstunabo med nästan 13 kronor. Stoltheten och tacksamheten över förra årets insamling tar vi med oss in i årets insamlingskampanj. Vi vet vad som gäller och vi ska göra det igen!

Hur världens barn har det är en angelägenhet för oss alla. Genom Världens Barn-insamlingen bidrar vi till barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid. Det märks när vi ger – och vi vet att det vi samlar in hamnar rätt! Världens Barn-kampanjen bidrar till att göra skillnad för miljoner av världens barn.

Under tiden fram till mitten av oktober kommer vi att finnas på gator och torg. Inte någon ska missa möjligheten att ge sitt bidrag till årets insamling. Vårt mål är att i Eskilstuna samla in motsvarande 15:-/kommuninnevånare, dvs ca.1.4 miljoner kronor. Vi tror detta är möjligt när vi bli många vars hjärta klappar för världens barn bidrar med en gåva i någon av alla de insamlingsbössor som finns på sta´n under september och oktober.

För S:t Eskilskyrkans del har vi ansvar för bössinsamlingen vid ICA Nyfors och ICA Supermarket Gillbergaplan. Redan har vi samlat in mer än 8.000:-. Söndagsskolan och Söndagsklubben medverkade i Tillsammansdagen på Fristadstorget lördagen den 13 september.

Vi behöver bli många som nu hjälps åt med bössinsamlingen. Det är tre veckoslut som gäller: 26-27 september, 3-4 oktober och kampanjfinalen 10-11 oktober. Hör av dig till Eva och Bertil Disman och erbjud dina tjänster, tel.016-262 44. Tidningen FOLKET ger fortlöpande information om arrangemang och hur insamlingen utvecklas. Årets Världens Barn-bok kan du köpa i S:t Eskilskyrkan för 145:-

I år firar Världens barn tioårsjubileum. Det gör vi bl. a. med det uttalade målet att försöka samla in minst 100 miljoner kronor.

Fler bilder från dagen: