Vi ber för Bibeläventyret.
Vi ber för rosabandet kampanjen som samlar in pengar till förmån för bl.a. cancerforskningen.

Församlingen och GDPR

Med hela världen för våra fötter

Varje onsdag kväll möts miniscouterna – ett intensivt gäng i lågstadieåldern. Senast var föräldrarna med. Vi bredde bl.a. ut en stor karta på golvet och letade upp länder både nära och långt borta. Vi samtalade om att vi lever under så olika villkor. 20% av världens befolkning gör anspråk på 80% av resurserna. Vi illustrerade detta med 10 glas – 2 glas fick illustrera världens rika och 8 glas majoriteten av fattiga. Vi fördelade 2 dl. vatten i de åtta glasen och resten av litern i de två ”rika” glasen. Vattnet rann ut över golvet och fick illustrera vårt överflöd i den rika delen av världen. Vi har mer än vad vi behöver.

Så här kan det vara en kväll med miniscout. Kvällen slutade med att vi möttes runt ljusbäraren och sjöng ”Nu öppnar vi ringen, kom hit och hör och se. På jorden finns ingen, som ej får vara med. Gud har gett oss öppna händer, dom vill vi sträcka ut. Folk i alla jordens länder Guds kärlek når till slut. Nu öppnar vi ringen, kom hit och hör och se!”

Miniscouterna och ledarna hälsar att fler är välkomna med! Onsdagar kl.18.00-19-15 i S:t Eskilskyrkan.