Vi ber för ungdomssituationen i Eskilstuna.

Vi ber om en God Jul för alla.

Kyrkan full av ungdomar

Vi budgeterade för 80 deltagare, trodde möjligtvis på 130 och det blev 160 deltagare i den ungdomshelg församlöing och SMU stod som värdar för 17-19 oktober. Varje höst inbjuder Missions-kyrkans och SMU:s Mälardistrikt till en distriktsungdomshelg. Inte på många år har så många ungdomar mötts till ungdomshelg. Det blev många limpor, många liter fil, många kilo potatissallad mm.Under helgen möttes deltagarna i seminarier om tro, drama, internationellt och foto. Parallellt med seminarierna genomfördes en poängjakt på sta´n. Fredagskvällens andakt genonfördes bl.a. som en ljusvandring i Båtsmansbacken. En stor mängd marschaller lyste upp kvällsmörkret. Utefter det upplysta spåret mötte deltagarna texter och böner inspirerade av Frälsarkransens olika pärlor.

I lördagskvällens andakt brann bl.a. en eld utanför kyrkan där ungdomarna kunde bränna upp lappar där man formulerat det som hör samman med det kanske hemligaste i livet – det som bara Gud får veta. Helgen avslutades med gudstjänst söndag förmiddag. Det blev en på många sätt god helg. Att många, för att inte säga alla, åkte hem trötta, är ett utrryck för att det verkligen var ett par intensiva dygn. Precis som en distriktsungdomshelg ska vara.

Bilder och lite film från helgen: